dijous, 26 d’abril del 2007

Presentació

Amb data 26 d'abril iniciem des de les Biblioteques de la Facultat d'Economia del Grup IQS (Facultat d'Economia IQS i FUNDEMI IQS), aquest bloc on pretenem fer-hi constar novetats que es donin als nostres centres i biblioteques, notícies d'interés general per la comunitat universitària, links d'interés, novetats bibliogràfiques i informacionals, etc. Agrairem les vostres opinions i suggeriments.

FACULTAT D'ECONOMIA IQS
La Facultat d'Economia IQS va començar a funcionar al curs 1991/92 i amb ella la creació d'un fons dins la Biblioteca, fins aleshores només especialitzada en química, dedicat a l'economia. Aquest fons, escàs el principi, va anar creixent amb els anys fins a assolir una important especialització dins l'àrea de l'economia i l'administració d'empreses (comptabilitat, marqueting, història de l'economia, ...) ampliant-se continuament amb l'adquisició de llibres i obres de referència útils pers els estudiants, i publicacions periòdiques d'interés tant per professors com alumnes de la facultat. Els fons es va anar diversificant i, especialment amb la irrupció de les noves tecnologies, ha assolit una important especialització amb nombroses bases de dades i revistes electròniques a text complet. El repte actual, arran de l'acreditació de la Facultat d'Economia IQS per la AACSB(The Association to Advance Collegiate Schools of Business) és l'ampliació de la biblioteca digital amb la subscripció a nous recursos i bases de dades d'interés per la facultat. Més informació a: http://biblioteca.iqs.es/homecat.html

FUNDEMI-IQS
FUNDEMI IQS va iniciar les seves activitats al 1959 com a Escola de Mandos Intermedis. Al 1963 va inaugurar les instal·lacions al barceloní barri de Gràcia. Al 1996 va obtenir el reconeixement universitari per als estudis del Programa Combinat Diplomatura en Ciències Empresarials (DCE) + Bachelor of Business Administration BBA), per la Facultat d' Economia IQS de la Universitat Ramon Llull al 2001 firma l’acord d'incorporació plena de Fundació Emi al grup IQS, adoptant la nova denominació de FUNDEMI IQS Business Institute.

La Biblioteca i Centre de Documentació es va crear al mateix que el centre i disposa actualment d’uns 10.000 monografies i d’una col·lecció de 200 publicacions periòdiques especialitzades en l’àmbit empresarial. A més conserven els Projectes d’Empresa realitzats pels alumnes al llarg del temps. Oferim tots els serveis d’una Biblioteca universitària, tal i com podeu veure a http://www.fundemi.com/catala/serveis/serv_biblioteca.html .