dilluns, 14 de maig del 2007

Tots els impostos de la UE

El diari digital Vilaweb publica el següent article”Un banc de dades permetrà de saber tots els impostos de la UE”. Substitueix una guia precedent en format paper”. Aquest banc de dades permetrà consultar els règims fiscals i els tipus d’impostos vigents a vint-i-tres estats membres de la UE.

La Comissió Europea ha presentat un banc de dades que permetrà a ciutadans, empreses i organismes de consultar els règims fiscals i els tipus d'impostos vigents a vint-i-tres estats membres de la UE. Encara hi manquen les dades corresponents a Xipre, Malta, Irlanda i Portugal, que s'hi afegiran aviat. La informació prové dels ministeris d'Economia dels estats europeus.
Aquest banc de dades substitueix una guia en format paper amb la mateixa finalitat, però més difícil d'actualitzar i menys adaptada a les necessitats dels usuaris. Al banc de dades hi ha informació de més de cinc-cents impostos: de la base legal de l'impost de cada país, dels tipus impositius, de l'autoritat recaptadora, dels ingressos obtinguts, tant en termes bruts com percentuals respecte del PIB i del total imposat.


Aquesta eina pot ser un bon referent per assignatures de l’àrea fiscal tant de la diplomatura com de la llicenciatura, i que permetra als professionals d'aquestes àrees acadèmiques un coneixement més profund de la realitat d'altres països de la Unió Europea. Recordeu que pels impostos d'Espanya es pot consultar l'Agència Tributària