dimecres, 6 de juny del 2007

Directoris d'empreses


A l'últim número de la revista El profesional de la información surt un interessant article sobre els directoris espanyols d'informació empresarial, on s'analitza el contingut dels principals, les funcionalitats que ofereixen, el tipus d'informació, etc...L'article porta per títol: Análisis de los directorios privados de información empresarial española.

Les autores de l'article consideren que la informació de que disposem sobre les empreses és fonamental per el desenvolupament econòmic d'un pais. Aquest tipus d'informació l'utilitzen els ciutadans per buscar un proveïdor de productes o serveis per satisfer una necessitat puntual, o la busca un professional per exercir la seva feina i esdevé indispensable. La magnitud de la seva importància és diferent segons el seu ús final.

Aquest tipus d'informació abans es trobava principalment en paper, però la generalització de l'ús d'Internet, ha suposat una revolució en aquest àmbit: informació més immediata, més actualitzada, més elaborada,... els recursos electrònics ofereixen un valor afegit a aquesta informació al permetre l'elaboració d'informes, estudis estadístics,... que permeten analitzar els resultats obtinguts.

A l'article classifica els recursos d'informació segons 3 categories. La primera i la més bàsica són els recursos que ofereixen, de forma gratuïta, informació únicament de contacte sobre les empreses i del sector d'activitat econòmica on s'engloben, en dóna uns quants exemples: Paginas Amarillas , Telefónica , Infobel .

En una segona categoria trobem productes de pagament que ofereixen, a part de la mateixa informació que els anteriors, certes dades econòmiques com sector d'activitat, número d'empleats, facturació, volum de vendes,... Algunes d'aquestes fonts les podeu consultar a les nostres Biblioteques: Dicodi, DUNS , España 30.000 . Indica una altra font de pagament però que ofereix algunes publicacions d'accés gratuït, i l'accés a la informació bàsica de la seva base de dades també gratuït: ARDAN .

I finalment a la tercera categoria, s'inclouen recursos que aporten informes de tipus comercial o de seguiment de l'empresa molt més elaborats i de més valor per l'usuari final, tots ells de pagament (puntual per la informació obtinguda o de subscripció). En dóna alguns exemples: Camerdata , Axesor , i una de les principals bases de dades d'aquesta temàtica, i a la qual tenim accés des de les nostres Biblioteques que ès el SABI .

Us animem a llegir-lo esperant que us pugui ser d'utilitat!