dimecres, 13 de juny del 2007

Les 10 grans ciutats

Ja sabeu on anar de vacances? Us proposem algunes idees.

El diari Cinco Dias d'avui en un article, destaca les 10 ciutats que dirigeixen l'economia mundial, amb Londres, Nova York i Tokio al capdavant, considerades en funció del seu valor estratègic per l'economia i el comerç mundial. També en el rànking trobem ciutats asiàtiques: Hong Kong, Singapur i Seul.

Si no anem tant lluny, les més properes a nosaltres, encara que força lluny de la capçalera del ranking trobem Madrid a la posició 16 i Barcelona a la posició 33. Considerades com a pont estratègic entre Amèrica Llatina i Europa.

Per elaborar aquest ranking s'han tingut en compte les següents variables: el marc legal i polític, l'estabilitat econòmica, la facilitat per fer negocis, el fluxe financer, el centre de negocis i la creació de coneixement i fluxe d'informació.

Així doncs, algunes ciutats, que per la seva importància econòmica i financera poden ser interessants de visitar.

El diari Cinco Dias, a les seves pàgines finals, a l'apartat Cinco sentidos, desviant-se una mica de la informació purament econòmica, sempre ofereix alternatives d'oci interessants per ocupar el nostre temps lliure. Ja sabeu que podeu consultar-lo a les nostres Biblioteques diàriament.