dijous, 6 de setembre del 2007

Estudiar a una escola de negocis



El passat diumenge, dia 2 de setembre, el diari Avui, al seu semanari econòmic El cèntim ha publicat un article sobre les escoles de negocis.

Degut a la situació cada vegada més competitiva en el món empresarial, els estudis universitaris resulten insuficients. Per a poder promocionar-se, apujar el sou o aconseguir prestigi cal, a més, cursar màsters a les escoles de negocis.

Avui dia, la inserció laboral dels estudiants que han cursat programes en una escola de negocis és del 100%, amb un sou que pot arribar a triplicar-se en poc temps.

Però aquests estudis requereixen un esforç econòmic que no es troba a l'abast de tothom. Els preus poden oscil·lar des de poc més dels 8.000 euros fins a aproximadament els 54.000. A més, cal tenir en compte que per a cursar a aquestes escoles cal realitzar proves d’accés, com l’anomenat test ADEN. D’aquesta manera l’escola de negocis a la que es vol accedir valorarà els diferents aspectes del candidat, com la personalitat, els coneixements específics o la capacitat d’aprenentatge, per resoldre si el perfil de la persona s’adequa a la línia del centre. El Dr. Enric Julià, director d’IQS, indica a l’article que els alumnes que estudien al centre, a més dels coneixements de l’àmbit administratiu i de direcció d’empreses, adquireixen una formació tecnològica, humana, cristiana i ètica, i una capacitat de comunicació i esperit crític que els converteix en persones completament aptes per aconseguir èxit en la seva professió com a líders empresarials.

El fet que cada vegada aquestes escoles de negoci siguin més exigents alhora d’admetre als seus candidats té com a objectiu atreure les persones més competents, per així incrementar el prestigi del centre, i poder comptar després entre els seus ex-alumnes amb els millors professionals en el món empresarial.

Les escoles de negoci més prestigioses arriben a premiar-se amb el reconeixement oficial de l’Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), acreditació que ha rebut fa pocs mesos IQS, situant-se entre les no més de 100 escoles de negocis de fora dels Estats Units que rep aquest reconeixement, i la tercera del territori espanyol que ho obté.