dimecres, 19 de desembre del 2007

Reconeixement americà a l'IQS


Barcelona, 18 de desembre de 2007.- La Facultat d'Economia de l'IQS va celebrar ahir a la tarda els Beta Gamma Sigma Honor Society, una cerimònia d'entrega de certificats Facultat d'Economia Chapter IQS, en definitiva, una selecció del 10% del millor alumnat de penúltim curs i de tots els professors doctors catedràtics, titulars o que, essent doctors, han estat treballant més de set anys a la institució.

El Dr. Enric Julià, director de l'IQS, va procedir a l'obertura de la cerimònia. Seguidament, el Dr. Jesús Tricàs, decà de la Facultat d'Economia IQS i el Dr. Gonzalo Garland, director general of External Relations de L'Instituto de Empresa, van inaugurar el Chapter i l'entrega dels certificats.

Garland va continuar amb la lectura de la missió i dels objectius de Beta Gamma Sigma i va explicar que els principis de la institució americana estan representats per tres conceptes implícits en el nom de la institució: honor, saviesa i serietat.

Beta és la primera lletra de la paraula grega, BEBAEOS, que significa honor. Honor és integritat personal i excel·lència de caràcter, requisits previs per tots aquells que han de liderar a altres. Aquest valor també anima a l'altruisme i a la responsabilitat social.

Gamma és la inicial de la paraula grega, GNOSIS, que significa saviesa. Segons aquesta entitat americana, saviesa equival a aprenentatge provat a través de l'experiència i del judici discernit per tal d'evitar prejudicis i aconseguir llibertat de pensament i expressió.

Sigma és la inicial de la paraula grega, SPOUDE, que significa serietat. Serietat és entusiasme moderat per la raó. Segons els principis de BGS, aquesta qualitat és essencial per arribar a grans fites. Les persones que reflecteixen serietat inspiren confiança, conviden a l'acció i generen progrés.

Un total de 16 professors, 2 doctors i 10 alumnes d'últim curs de carrera es van comprometre a seguir els principis Beta Gamma Sigma al llarg de la seva carrera professional. L'entrega de certificats es va portar a terme seguint les directrius de la institució americana.

Beta Gamma Sigma (BGS) és una societat d'honor americana, reservada a la integració de tots aquells professionals universitaris (professors) i alumnes de la carrera d'ADE (llicenciatura, master i doctorat) que han estat acreditats per la institució AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) i que compleixen amb certs requisits.