dilluns, 25 de febrer del 2008

Novetat: Indicadors de la Unió Europea



L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) disposa des d'avui d'una conjunt de 97 indicadors estadístics que permetran comparar sistemàticament la realitat catalana amb la dels països membres de la Unió Europea: Indicadors de la Unió Europea. La base de dades, que és consultable a través d'Internet, inclou estadístiques d'àmbit econòmic, social, mediambiental i demogràfic.

L'Idescat és l'organisme que gestiona i actualitza la totalitat de les dades que formen part del sistema d'indicadors de la Unió Europea. Les dades de Catalunya són produïdes pels diferents organismes que formen part del Sistema Estadístic Català. Les dades de la Unió Europea, de la zona euro i d'Espanya, s'extreuen d'Eurostat.

De l'anàlisi dels 97 indicadors estadístics se'n poden desprendre algunes dades, per exemple: que Catalunya destaca de manera molt positiva ja que el PIB se situa 24.3 punts per sobre de la UE, mentre que Espanya està 5.2 punts per sobre; que la taxa d'ocupació a Catalunya és força elevada (70.4%) per sobre d'Espanya (64.8%), la zona euro (64.8%) i la UE (64.5%). I com a dades negatives destacar que Catalunya registra una taxa d'abandonament prematur dels estudis força superior a la del conjunt de la Unió Europea, i que el nombre de llars amb accés a Internet és 3 punts inferior al del conjunt d'Europa.

Esperem que aquest recurs us sigui d'utilitat!