dimarts, 21 de juliol del 2009

L'IASB publica les normes comptables internacionals (NIIF) per a PIMES


(17/07/2009)
L'IASB, organisme encarregat de l'emissió de les normes comptables internacionals, ha publicat les Normes Internacionals d'Infomació Financera (NIIF) dissenyades per a l'ús per entitats petites i mitjanes, les quals representen més d'un 95% d'empreses arreu del món. Aquesta norma és el resultat d'un procés de desenvolupament de cinc anys amb la consulta extensa de pimes a escala mundial.

Les NIIF per a pimes són una normativa autònoma d'aproximadament 230 pàgines fetes a mida per a les necessitats i capacitats dels negocis més petits. Molts dels principis per reconèixer els béns, responsabilitats, ingressos i despeses s'han simplificat, els temes no pertinents a pimes s'han omès, i el nombre de presentacions exigides s'ha reduït significativament. Es promou reduir la càrrega d'informació.

Les NIIF per a pimes respon a la demanda internacional de les economies emergents d'un sistema rigorós i comú de normes comptables. Per donar suport a l'aplicació de les NIIF per a pimes la Fundació IASC està desenvolupant material de formació complert. La Fundació també està funcionant amb agències de desenvolupament internacionals per proporcionar instructors per a seminaris regionals, per formar en l'ús del material, que es pot descarregar de franc des de http://go.iasb.org/IFRSforSMEs.