dimecres, 23 de maig del 2007

Direcció per consciència

Llegim al suplement Executive Excellence. La revista del Liderazgo, la gestión y la toma de decisiones (núm. 42) del diari Cinco Días que publica els dissabtes, l’aparició d’un concepte dins del món de la direcció d’empreses que donarà molt joc: la Direcció per Consciència (DpC) com el següent pas de la Direcció per Valors (DpV).
Aquest concepte, ideat i explicat per Salvador García, no apareix per substituir la Direcció per Valors sinó per atorgar-li per més coherència i eficàcia. Altres autors plantegen models que van més enllà de la Direcció per Valors com la Direcció per Missions, o la Direcció per Hàbits.
Al parlar de consciència l’autor ho entén con el grau d’alerta respecte al que succeeix en el nostre interior i en el nostre entorn social i de negoci; capacitat per a percebre la realitat personal, empresarial i social. En anglès el terme es traduirà, sempre segons Salvador García, com a Management by Conscientia, ja que Consciència en anglès Consciouness i Conscience són termes equivalents.

A les nostres biblioteques trobareu la revista que conté l’article sencer i força material sobre Direcció per Valors, matèria estudiada en assignatures com Organització i Direcció d’Empreses I i II.