dimecres, 19 de setembre del 2007

Nou Pla General de Comptabilitat en la docència



Amb la finalitat d’adaptar la legislació mercantil en matèria comptable a la normativa de la Unió Europea, es va publicar al mes de juliol la LEY 16/2007, de 4 de julio, de reforma y adaptación de la legislación mercantil en materia contable para su armonización internacional con base en la normativa de la Unión Europea, i fa poc el segon esborrany del nou Pla General de Comptabilitat estatal. Els professors, investigadors i alumnes en l’àrea comptable es troben que tot el material publicat fins ara sobre el tema ha d’ésser retirat i substituït per material nou en un període molt breu de temps, ja que aquest nou Pla entrarà en vigor el gener de 2008, i cal que el temari de les assignatures pertinents incorpori ja des de principis de curs les modificacions que aquest Pla integra.

Des de les biblioteques de les Facultats d’Economia d’IQS i EMI treballem estretament amb els professors implicats amb la finalitat d’incorporar al nostre fons documental el material més actualitzat en matèria comptable per poder satisfer les noves necessitats que aquestes modificacions legals comporten en l’àmbit docent.

Tot i que fins que no es presenti el document oficial definitiu no hi ha gaire material publicat al respecte, ja s’ha realitzat la compra de dos manuals: Nuevo plan general de contabilidad: borrador de febrero de 2007, publicat per l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció; i Casos prácticos del Nuevo Plan General de Contabilidad: borrador, de Ángel Alonso Pérez y Raquel Pousa Soto, publicat pel Centro de Estudios Financieros.

A més, una molt bona manera d’estar al dia en les novetats que comporta aquest nou Pla és llegir els diaris econòmics i, sobre tot, les revistes especialitzades en aquest àmbit.
A la biblioteca de la Facultat d’Economia de l’IQS en rebem la Revista española de financiación y contabilidad, Observatorio contable y financiero i l’última adquisició: la publicació mensual Partida Doble, a les quals es poden trobar diversos articles d’especialistes en comptabilitat que interpreten i comenten els aspectes més importants d’aquest nou Pla General de Comptabilitat.

A la biblioteca de la Facultat d'Economia de l'IQS del Campus de Gràcia podreu trobar, a més, la revista Estrategia financiera.

Tot aquest material podeu passar a mirar-vos-ho per les nostres instal•lacions.