divendres, 1 de febrer del 2008

Formació RefWorks



El passat dijous 31 de gener vam celebrar a la seu del Rectorat la presentació del programa RefWorks, organitzada de forma conjunta per les Biblioteques de la URL i adreçada a tots els professors, investigadors i PAS dels centres interessats en aquests tipus d'eines informàtiques. La sessió va ser un èxit amb una assistència força important amb representació de tots els centres.

RefWorks és un gestor personal de bases de dades de referències bibliogràfiques, que permet als investigadors emmagatzemar les seves referències bibliogràfiques, obtingudes durant una recerca documental per la seva posterior gestió i manipulació, amb la finalitat d'insertar cites i elaborar bibliografies d'acord amb els formats de descripció que exigeixen les diferents revistes acadèmiques.

Entre les principals característiques a destacar són que es pot consultar via Internet i que permet compartir les bases de dades o carpetes bibliogràfiques entre grups d'usuaris (penjar bibliografies temàtiques en una web, enllaç a la bibliografia publicada per un departament, publicar una base de dades interna de referències dins d'una mateixa institució, etc.)

Com podeu veure les funcionalitats són molt variades i força interessants per la comunitat acadèmica. Us animem a probar-lo. Hi podreu accedir des de la xarxa dels nostres centres a través de la següent adreça: http://www.refworks.com/refworks.