dimecres, 6 de febrer del 2008

Utilitzar l'Excel en l'àmbit empresarial



L'Excel, una de les eines del paquet Office de Microsoft, ofereix moltes més alternatives d'ús de les que normalment fem servir. En l'àmbit empresarial és de gran utilitat per realitzar càlculs econòmics, com poden ser l'anàlisi de balanços, el càlcul de préstecs, operacions de leasing, estudis de viabilitat, valoració d'empreses, etc.; però el major problema rau en la creació de les plantilles que ens permetin fer els càlculs que volem i ens presentin les dades de manera ordenada i pulida.
Amb aquesta idea va néixer fa poc més d'un any el blog Economia Excel, on es publiquen models i plantilles d'Excel aplicades al càlcul econòmic i empresarial. Les podeu descarregar al vostre ordinador, llestes per utilitzar-les.

En la mateixa línia, existeixen altres pàgines web que ofereixen plantilles i models tant per l'aplicació econòmica empresarial, com per l'ús personal. Algunes d'elles són gratuïtes, com les que ofereix Microsoft Office Online (requereix tenir activada una versió original del programa) o les que es poden descarregar a Softonic; i d'altres de pagament, com Plantillasmil.com.