dilluns, 8 d’octubre del 2007

Cercar feina al món empresarial (1a part)


Els estudiants que han acabat o acabaran en breu els seus estudis d’Economia i Administració i Direcció d’Empreses tancaran la seva etapa estudiantil (o no, si decideixen estudiar algun màster o programa de posgrau) i començaran la seva nova etapa cercant feina. Aquesta és una tasca difícil i feixuga, però que amb les titulacions atorgades a IQS resulta un xic més fàcil, ja que són escoles amb força prestigi dins del món empresarial. Tot i això, cal tenir unes breus idees de com començar amb la tasca de recerca de feina.

El mercat de treball

Per una part, es pot optar per cercar empreses que ofereixin feina, ja que necessiten incorporar personal de manera més o menys imminent.
Per a això, cal tenir clar què és el que cerquem o, més aviat, què és el que no cerquem, a fi de destriar les ofertes que no siguin del nostre interès (per exemple: aquelles que obliguin a viatjar a l’estranger, que es trobin molt lluny del nostre domicili, les que requereixin vehicle propi...)
Actualment hi ha molts recursos per cercar feina. En l’àmbit empresarial, i essent titulats IQS, es recomana fer-se socis de l’Associació de Graduats de la Facultat d’Economia IQS, situat al mateix edifici d’IQS (Via Augusta, 390 – Barcelona), que disposa d’una borsa de treball que pot resultar molt útil, ja que està especialitzada en l'àmbit empresarial.
A diferència d’una borsa especialitzada com la que ofereix l’Associació, també es poden cercar ofertes a pàgines d’internet, com el conegut Infojobs, tot i que aquest és un cercador genèric, i s’ha de crear un perfil professional que sigui efectiu, per a assegurar-se de rebre totes les alertes d’ofertes de feina que realment ens interessen.

A més també es pot triar per fer una candidatura espontània. Aquesta consisteix en fer una cerca d’empreses del sector per a les quals es voldria treballar, per fer saber als responsables de Recursos humans el nostre interès per formar part del seu equip de treball i així ens tinguin en compte en el moment que els faci falta incorporar personal amb el nostre perfil.
En el número 2.570 de 20 de setembre, la revista Actualidad Económica ha publicat, com ja és costum des de fa uns anys, l’article «Las mejores empresas para trabajar», en el qual analitza diversos aspectes laborals (talent, retribució, formació i responsabilitat social corporativa) de 132 empreses, per elaborar així un rànquing amb les millor valorades. Potser aquest article pot donar idees d’empreses on poder enviar el nostre currículum.
Podeu consultar aquest número de la revista a la biblioteca IQS i a la biblioteca de FundEMI.

En els següents posts, obtindreu informació sobre la redacció de curriculums, cartes de presentació i d'altres informacions que us poden ser d'interés.